שמאניזם יהודי: פורים – כיפורים

שמאניזם יהודי: פורים – כיפורים

מה קשר בין חג הפורים השמח, החג בו אנחנו חוגגים עד דלא - ידע לבין יום כיפור בו אנו עוסקים בתענית ובתיקון ???

מה קשר בין חג הפורים השמח, החג בו אנחנו חוגגים עד דלא- ידע לבין יום כיפור בו אנו עוסקים בתענית ובתיקון???

בעיני המתבונן מבחוץ מדובר לכאורה בשני חגים הפוכים לגמרי. בפורים שותים וסובאים, בעוד וביום הכיפורים אנו מונעים מעצמינו מזון וצמים. יום הכיפורים הינו "חג" כבד ורציני, יום עינוי נפש וגוף כדי לכפר על עוונות, פורים לעומתו הינו חג בו השטות והתחפשות ואפילו השקרים מובילים ולוקחים את המושכות.

אך למעשה, דווקא השוני בין שני המועדים הללו, הוא בסיס החיבור ושני המועדים הכל כך קוטביים הללו, מחוברים.

אם נתחיל ונסתכל על המיילים פורים ו-כיפורים (כ- פורים), נדמה כי יום הכיפורים מתבקש להיות כמו פורים, ביום הזה של הצום ותענית אנו מתבקשים להיות כמו ביום החגיגי והשמח של פורים… נשמע מוזר נכון?

החיבור הזה אינו המצאה שלי, החיבור הקדום, ומוזכר כבר בתיקוני הזוהר. בספר הזוהר נכתב  "פורים נקרא על שם יום הכיפורים" . כלומר, חג פורים, עולה בקדושתו יום כיפור ונמצא אפילו במדרגה רוחנית גבוהה ממנו. והכוונה אינה להוריד מערכו של יום הכיפורים כיום המקודש ביותר בשנה היהודית, אולם דווקא החג ה"עליז" הזה פורים עולה עליו.

חכמי הקבלה מאמינים כי ההקבלה הרעיונית והחיבור בין שני החגים מכוונת. אם יום הכיפורים הוא יום רציני, יום של חשבון נפש פנימי חמור סבר ורציני, בו אנו "מענים את נפשותינו", בפורים אפשר לתקן ניתן לתקן את אותם העוונות שלנו ע"י צחוק ושמחה.

בעוד ביום כיפור אנחנו מנתקים את הגוף מצרכי ה"עולם הזה" ועל יד כך מתקרבים לבריאה, הקשר עם הבריאה בחג פורים מתרחש בדיוק הפוך, באמצעות שתיה לשוכרה, אכילה ובעיקר שמחה.

בעוד ביום הכיפורים מענה האדם את נפשו ועובד את הבריאה באמצעות המיינד (השכל- או הבינה בלשון הקבלה, בפורים נדרש האדם לקשר עם הבריאה, באמצעות ודרך הגוף, תוך התעלמות מהמיינד, עד לרמה שלא יוכל להבחין בין ארור המן לברוך מרדכי. המקורות הקדומים טוענים, כי החיבור לבריאה על ידי עונג ושמחה, גבוה אפילו מהחיבור המתרחש בעת וע"י עינוי הגוף, כי השמחה כוללת גם את העולם הזה!

מהפכני ממש!

המהר"ל טוען כי בפורים אנו מתקנים את הנפש (או את הכלי שלנו) על ידי החזרה לילדות הפנימית. בפורים אנו מאפשרים לעצמנו, באופן חד פעמי, להתחפש (להיות מישהו אחר),לנהוג בבדיחות דעת, ולהשתכר עד דלא ידע. למעשה אנחנו מתנהגים הפוך מכל מה שאנחנו מנסים להיות בחיים היום יומיים שלנו, פורצים גבולות, משקרים קצת , מרמים מעט ומתחפשים לאחר.

אולם פריצת הגבולות בפורים מתאפשרת דווקא מתוך הכרה וקבלה של המסגרת. הפריצה הרגעית הזו של המסגרת, מאפשרת לנו לא להיות מאוימים מהמסגרות והחוקים, ולגלות את הפן הלא מחייב, הקליל, והמותר ולו רק לרגע בפורים.

איזה מהפך! החג האהוב מקבל פנים חדשות, ומשמעות דואלית ועמוקה. רציני ולא רציני, פורים מאפשר מחילה דווקא מתוך אימוץ הגוף (במקום הדרתו ) ומתוך בדיחות הדעת.

לפי הקבלה כל המתרחש בפורים, כל קלות הדעת והחיוכים הינם חלק מתהליך מחילת החטאים ומי שנוהג כשוטה, מעלה חיוך על שפתי הבריאה, מקבל סליחה ומחילה גדולים וממתיק כל דין.

החיבור הלא טריוויאלי והמפתיע הזה בין יום הכיפורים לפורים מזמין אותנו להביט בעין חדשה על עצמנו. כל אחד מאתנו יכול לאמץ את השמחה והקלילות בחייו (האישיים ועסקיים), להוריד מעט מ"כבדות" יומיום ולמצוא איזון חדש בין הרצינות לבין היכולת לשחרר ולצמוח דווקא מתוך השמחה. אז אולי הגיע הזמן לחגוג הצלחות, להחיות את היצירתיות ולשוב לחיינו מתוך תובנה חדשה. כי הרי מצווה להיות בשמחה תמיד.

תמר חנה
תמר חנה שמאנית עבריה, נדה בעולמות הרוח, מביאה רפואה, מעבירה טקסים שמאנים, מתמחה בלהוציא לאור, ובלהוריד לעולם המעשה את הכוונות והייעוד.
דברו איתי

השארת תגובה

יצירת קשר
שמאניזם עברי
מי אני

התחלתי הכי רחוק שאפשר מרוח, כבת למהנדס פולני, ה"וויב" בבית היה הכי לא "רוחני" שאפשר.

וכך צעדתי בדרך שנסללה (שלא לומר הוסללה) עבורי, קצינה בצבא, תואר ראשון ביחסים בין לאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני במנהל עסקים בתל אביב…

אבל תמיד הצד ה"רך" והמרדני שבי מצא את הדרך, למרוד ואפילו לזעוק שהוא שם.

כדי להבין למה, ואיך יתכן שעדיין יש בי את ה"חור הזה בבטן" ואיך יתכן שאני עדיין לא ממש מרוצה כשבאמתחתי כל מה שרציתי (משפחה מקסימה, שני ילדים מהממים, קריירה, חברה, מנכל"ות כפולה, עבודה וחיים בחו"ל U NAME IT), התחלתי בחקירה.

החל מקורס אימון, דרך שנה לימודי פסיכולוגיה, שלושה חודשים לבד בהודו, לימודי רייקי, סדנאות מדיטציה אקטיבית של אושו, ריקוד, מדיטציה יומיומית, מנטרות.

וכשהכרתי את האור שהשתלשל אלינו בלבוש של מורי (ורבי) שמואל שאול, הכול התחבר לו. הפאזל הושלם.

שמאניזם עברי, אורות, תורת הקבלה, חיבור לטבע, ובינגו!

אז הנה אני, תמר חנה שמאנית עבריה, נדה בעולמות הרוח, מביאה רפואה, מעבירה טקסים שמאנים, מתמחה בלהוציא לאור, ובלהוריד לעולם המעשה את הכוונות והייעוד.

לומדת, חוקרת, אוהבת.

אהבתם.ן את המאמר ?

נשמח אם תצטרפו אלינו לרשימת התפוצה, ואחת לחודש נשלח לכם.ן מאמר בנושא אסטרטגיה, ניהול והעברה בין דורית.

למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
אולי יעניין אותך גם
שמאניזם
שמאניזם נשי

בעולם בו הקצב מואץ והמציאות משתנה ללא הרף, נשים רבות מחפשות חיבור עמוק יותר, חיבור לעצמן, לאדמה, לרוח ולמקורות העתיקים של החוכמה הנשית. השמאניזם הנשי מציע מרחב של ריפוי, צמיחה והתחדשות, המשלב בתוכו מסורות עתיקות עם תודעה מתחדשת המותאמת לאתגרי התקופה.

להמשך קריאה »
פסח, ל"ג בעומר ושבועות במבט קבלי-שמאני
פסח, ל"ג בעומר ושבועות במבט קבלי-שמאני

בתקופה המיוחדת שבין פסח לשבועות מתקיים מסע רוחני עמוק, שבו מתגלה תבנית קוסמית המחברת בין העולמות. מסע זה, המכונה "ספירת העומר", מהווה שער התעלות רוחנית המקביל למסעות שמאניים של טרנספורמציה והתחדשות. שלושת המועדים – פסח, ל"ג בעומר ושבועות – אינם רק ציוני דרך בלוח השנה, אלא מהווים תחנות מפתח במסע התודעה האנושית אל עבר גילוי האלוהי והבריאה.

להמשך קריאה »
מדיטציות שמאניות למתחילים
מדיטציות שמאניות למתחילים

בין שורשי העץ הקדום ולהבת האש המרצדת נמצאת הדרך אל הידיעה העמוקה – המסע השמאני שלך מתחיל כאן. שלום להולכים בדרך, בעולם של רעשים, מהירות וניתוק, הנשמה מחפשת את דרכה חזרה אל המקור. המדיטציות שלפניכם אינן רק תרגולים – הן שערים אל עבר ממדים נשכחים של תודעה, המחברים את הידע הקבלי עם החכמה השמאנית.

להמשך קריאה »
שמאניזם מדריך למתחילים
שמאניזם מדריך למתחילים

ברוכים הבאים לעולם השמאני! שמאניזם הוא מסע רוחני עמוק המשלב חיבור לטבע, לרוח ולנשמה. במדריך זה אפרט את הצעדים הראשונים המומלצים לאלו מבינכם המעוניינים להתחיל ולהיחשף לעולם הרוחני השמאני בו אני פועלת, עולם המבוסס על עקרונות השמאניזם העברי והקבלה, בשילוב עם המסורת האזורית המצרית.

להמשך קריאה »
השמניזם היהודי והקבלה
חג הפסח בראי השמאניזם היהודי והקבלה

השמאניזם היהודי, רואה בחג הפסח זמן של טרנספורמציה עמוקה, מועד בו הנשמה, כמו הטבע מתעוררים מחדש. כמו האדמה המתנערת מתרדמת החורף ומאפשרת לזרעים הטמונים בה לפרוץ ולגלות את הפוטנציאל הגלום בהם כך גם הנשמה, משתחררת מ"כבלי החורף" הפנימיים – הפחד, הכאב וההרגלים הישנים. בדיוק כמו שהאביב מביא עמו צמיחה והתחדשות, כך גם חג הפסח הינו הזדמנות נפלאה לשינוי תודעתי עמוק ולתחילתו של מסע של שחרור תודעתי וריפוי פנימי.

להמשך קריאה »
שמאניזם
שמאן פירוש

השמאניזם הנה אחת מהמסורות הרוחניות העתיקות בעולם. מקורה של הפרקטיקה השמאנית בתרבויות רבות, ביניהן עמים ילידיים בסיביר, אמריקה הדרומית והצפונית, אפריקה ועוד. אך למרות ריבוי המסורות – ישנה ליבה משותפת לכל המסורות השמאניות באשר הן: התפיסה כי העולם מחולק לממדים שונים (עולם עליון, תחתון ואמצעי), ושניתן לתקשר עם הטבע ועם ישויות באמצעות התודעה המורחבת, לצורכי ריפוי, נבואה וחיבור לעולמות שמעבר.

להמשך קריאה »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן