פסח, ל"ג בעומר ושבועות במבט קבלי-שמאני

פסח, ל"ג בעומר ושבועות במבט קבלי-שמאני

בתקופה המיוחדת שבין פסח לשבועות מתקיים מסע רוחני עמוק, שבו מתגלה תבנית קוסמית המחברת בין העולמות. מסע זה, המכונה "ספירת העומר", מהווה שער התעלות רוחנית המקביל למסעות שמאניים של טרנספורמציה והתחדשות. שלושת המועדים - פסח, ל"ג בעומר ושבועות - אינם רק ציוני דרך בלוח השנה, אלא מהווים תחנות מפתח במסע התודעה האנושית אל עבר גילוי האלוהי והבריאה.

המסע המקודש של שבעה בשבעה

המסע מתחיל בפסח, רגע היציאה מהמצרים הפנימיים, מהמיצרים של התודעה המוגבלת. זהו הרגע השמאני של "המוות הסמלי" – עזיבת הזהות הישנה והמצרה לטובת מסע אל הלא-נודע. בקבלה, זהו רגע היציאה מגבולות המלכות (הספירה העשירית) אל עבר המרחב האין-סופי של האפשרויות.

מיד לאחר היציאה ממצרים מתחיל תהליך הספירה, 49 ימים המארגנים בשבעה שבועות של שבעה ימים כל אחד. תבנית זו של 7×7 הנה מפתח קוסמי המופיע בתרבויות שמאניות רבות, שם היא מסמלת את שבעת המישורים של המציאות, את שבעת המרכזים האנרגטיים (צ'אקרות) ואת שבעת כוחות הבריאה.

בקבלה, מדובר בשבע הספירות התחתונות שמתגלות בשבעה שלבים, ויוצרות יחד מטריצה רוחנית של 49 צירופים (ימים):

  • שבוע ראשון: חסד – אהבה ונתינה ללא גבולות. כל יום מתגלה היבט אחר של החסד דרך כל שבע הספירות.
  • שבוע שני: גבורה – דין, גבול וצמצום. כוח ההבחנה והמידתיות מתגלה דרך שבע הספירות.
  • שבוע שלישי: תפארת – הרמוניה, איזון ואמת. האיזון שבין חסד לגבורה מתגלה בשבעה אופנים.
  • שבוע רביעי: נצח – סבלנות, עמידות וניצחון. כוח ההתמדה מתגלה בשבעת פניו.
  • שבוע חמישי: הוד – הודיה, השלמה וקבלה. היכולת להודות על המציאות מתגלה בשבעה ממדים.
  • שבוע שישי: יסוד – התקשרות, חיבור ואינטגרציה. כוח החיבור מתגלה בשבע צורות.
  • שבוע שביעי: מלכות – גילוי בעולם, ממשות וריבונות. התגלות האלוהי בעולם הממשי בשבעה ערוצים.

כל יום בספירה משלב את אנרגיית השבוע עם אנרגיית היום, כך למשל ביום הרביעי של השבוע החמישי מתגלה "נצח שבהוד" – כוח העמידות שבתוך ההודיה, וביום ה-33 (ל"ג בעומר) מתגלה "הוד שבהוד" – העוצמה הכפולה של ההודיה וההתבטלות בפני הנשגב.

הספירלה האינסופית של הצמיחה

מסע ספירת העומר אינו מעגל סגור החוזר על עצמו מדי שנה, אלא ספירלה אינסופית של התעלות. בכל שנה, כשאנו שבים וסופרים את הימים מפסח לשבועות, איננו חוזרים לאותה נקודה, אלא מתעלים לרובד גבוה יותר של תודעה. זוהי תנועה ספירלית המתרחבת כלפי מעלה, כשכל מחזור שנתי מניח את היסודות לעלייה הבאה.

בתפיסה השמאנית-קבלית, אנו פוגשים בכל שנה את אותן תחנות רוחניות – את החסד, הגבורה, התפארת וכל שאר הספירות – אך מזווית תודעתית חדשה ועמוקה יותר. ההארות והתובנות של המחזור הקודם הופכות לבסיס למסע הנוכחי, כך שבכל שנה נחשפות שכבות עמוקות יותר של משמעות ואור.

כשם שהשמאן עובר את טקסי המעבר שלו פעם אחר פעם, ובכל פעם צולל עמוק יותר אל מסתרי הנפש והיקום, כך המקובל עולה בספירלת העומר שנה אחר שנה, ומגלה רבדים חדשים בכל שער ושער. מה שהיה נסתר בשנה שעברה מתגלה השנה, ומה שעדיין נסתר השנה יתגלה בשנה הבאה, או בזו שלאחריה, בתנועה אינסופית של גילוי והתעלות.

ל"ג בעומר – מפנה האור בהוד שבהוד

ל"ג בעומר, היום ה-33 בספירה, מהווה נקודת מפנה קריטית במסע. מבחינה קבלית, זהו יום "הוד שבהוד" התגלות עוצמתית של הספירה החמישית. ההוד מייצג את הקבלה וההשלמה עם המציאות, את היכולת לקלוט את האור האלוהי ולהוד (להודות) עליו. כאשר ההוד מתגלה בתוך עצמו (הוד שבהוד), נוצרת העצמה והתעלות של איכות זו.

במסורת השמאנית, היום ה-33 מקביל לרגע שבו השמאן עובר את "מבחן האש", השמאן כבר התמודד עם האתגרים הקשים של המסע הפנימי וכעת הוא זוכה בהארה מיוחדת. לא בכדי ל"ג בעומר מאופיין במדורות ובאש, הסמל השמאני להיטהרות וטרנספורמציה. האש מייצגת את הכוח המטהר המעלה את הנשמה למעלה ומאיר את החשכה.

דמותו של רבי שמעון בר יוחאי, שאת ההילולה שלו חוגגים בל"ג בעומר, מגלמת את השמאן היהודי הקדום המקובל שירד למערה (סמל הרחם והמוות הסמלי), שהה שם 13 שנים והתעלה לממדי תודעה גבוהים. עיניו שרפו באש קדושה את כל מה שראה לאחר צאתו, עד שלמד לראות את הניצוץ האלוהי בכל דבר. הזוהר, ספר הקבלה המרכזי המיוחס לו, מתגלה לפי המסורת בל"ג בעומר , האור הגנוז שמתפרץ דווקא בנקודת ההוד שבהוד.

הוד שבהוד מייצג גם את השבירה וההתמרה. במסורת הקבלית, עולם ההוד הוא עולם השבירה והתיקון. דווקא מתוך השבירה (שבירת הכלים) מתאפשרת הופעת אור חדש, כמו הפרפר היוצא מהגולם. במסע השמאני, זהו הרגע שבו השמאן מגלה שדווקא הפצעים והשברים הופכים לחרכים דרכם נכנס האור האלוהי.

מפסח לשבועות – מגאולת הגוף לגאולת הנשמה

המסע שמתחיל בפסח (גאולת הגוף והיציאה מעבדות לחירות) מגיע לשיאו בשבועות (קבלת התורה וגאולת הנשמה). אלו הם שני קטבים של התגלות – האחד דרך הטבע והחומר, והשני דרך הרוח והתודעה. ל"ג בעומר מהווה את נקודת האיזון והחיבור ביניהם.

במסורת השמאנית, שלושת המועדים מייצגים את שלושת העולמות – העולם התחתון (פסח – יציאה ממצרים, מהתת-מודע), העולם האמצעי (ל"ג בעומר – חיבור שמיים וארץ דרך האש) והעולם העליון (שבועות – התגלות ישירה של האלוהי). המעבר ביניהם מתאפשר דרך "עץ החיים" – מערך הספירות שדרכו עולה השמאן בטיפוסו הרוחני.

המסע מפסח דרך ל"ג בעומר ועד שבועות מהווה הזדמנות לחוות את תהליך ההתעלות השמאני-קבלי בצורה מודעת. כל יום בספירת העומר הינו שער אנרגטי ייחודי, וכל שבוע מייצג תדר שונה של התגלות. ל"ג בעומר מהווה את נקודת המפנה, בה מתעצמת האנרגיה ומתחילה לזרום ביתר שאת. הוד שבהוד הוא הרגע שבו אנו מודים ומתוודים על האמת הפנימית שלנו, ומתוך ההודאה וההודיה פורצת אש ההתלהבות הרוחנית.

הספירלה המקודשת

המסע מפסח לשבועות מהווה ספירלה מקודשת של טרנספורמציה, בה נוצר חיבור בין ממדי הקיום השונים.  דרך ספירת העומר, אנו הופכים לשמאנים של תודעתנו, חוצים גבולות פנימיים ומגלים את הקשר העמוק בין העולמות. ל"ג בעומר, ובמיוחד הוד שבהוד, מהווה את נקודת המפתח של המסע, הרגע בו מתגלה הייחוד שבתוך הייחוד, הקסם שבתוך הקסם, האור שבתוך האור.

הטקסים המסורתיים של הדלקת מדורות, ושל שמחה וריקודים בל"ג בעומר אינם רק זכר למאורעות היסטוריים, אלא מימוש של פרקטיקה שמאנית עתיקה, בה האש והמעגל משמשים ככלים להעלאת התודעה ולחיבור בין העולמות. כך, המסורת היהודית והקבלית משמרת את החכמה השמאנית העתיקה בלב הטקסים המאוחרים יותר.

כשאנו מתבוננים במסע הרוחני מפסח דרך ל"ג בעומר ועד שבועות בעיניים שמאניות-קבליות, אנו מגלים שזהו לא רק לוח שנה של מועדים, אלא מפת דרכים לטרנספורמציה רוחנית עמוקה של הנשמה במסע לפיענוח סודות הבריאה.

אחרית דבר – חיבור העולמות

בתקופת ספירת העוצר אנו מוזמנים להתחבר מחדש למסע העתיק של התודעה האנושית. דווקא בימים שאנו חווים פיצול וניתוק בעולם המודרני, המסע מפסח לשבועות מציע לנו הזדמנות לאיחוי. בהתעמקות והבנת המשמעות העמוקה של ספירת העומר ושל ל"ג בעומר בפרט, אנו פותחים צוהר לחכמה עתיקה רלוונטית מתמיד.

ה-הוד שבהוד, שמתגלה בל"ג בעומר, מלמד אותנו להכיר בפלא שבתוך הקושי, באור שמתגלה דרך השבר. כמו האש המאירה את החשכה, כך ל"ג בעומר מאיר את תקופת האבל והציפייה של ספירת העומר, ומזכיר לנו שאפילו בתוך התהליך יש רגעי התעלות והארה.

בסופו של דבר, המסע מפסח לשבועות הינו המסע שלנו, בכל שנה מחדש, בספירלה מתמשכת של צמיחה. בכל שנה אנו מגלים רובד חדש, עומק חדש, ומעמיקים את הקשר שלנו עם נשמתנו. וכך, צעד אחר צעד, ספירה אחר ספירה, אנו מתקדמים בהבנת הבימוי המורכב הזה שהוא חיינו.  

תמר חנה
תמר חנה שמאנית עבריה, נדה בעולמות הרוח, מביאה רפואה, מעבירה טקסים שמאנים, מתמחה בלהוציא לאור, ובלהוריד לעולם המעשה את הכוונות והייעוד.
דברו איתי

השארת תגובה

יצירת קשר
שמאניזם עברי
מי אני

התחלתי הכי רחוק שאפשר מרוח, כבת למהנדס פולני, ה"וויב" בבית היה הכי לא "רוחני" שאפשר.

וכך צעדתי בדרך שנסללה (שלא לומר הוסללה) עבורי, קצינה בצבא, תואר ראשון ביחסים בין לאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני במנהל עסקים בתל אביב…

אבל תמיד הצד ה"רך" והמרדני שבי מצא את הדרך, למרוד ואפילו לזעוק שהוא שם.

כדי להבין למה, ואיך יתכן שעדיין יש בי את ה"חור הזה בבטן" ואיך יתכן שאני עדיין לא ממש מרוצה כשבאמתחתי כל מה שרציתי (משפחה מקסימה, שני ילדים מהממים, קריירה, חברה, מנכל"ות כפולה, עבודה וחיים בחו"ל U NAME IT), התחלתי בחקירה.

החל מקורס אימון, דרך שנה לימודי פסיכולוגיה, שלושה חודשים לבד בהודו, לימודי רייקי, סדנאות מדיטציה אקטיבית של אושו, ריקוד, מדיטציה יומיומית, מנטרות.

וכשהכרתי את האור שהשתלשל אלינו בלבוש של מורי (ורבי) שמואל שאול, הכול התחבר לו. הפאזל הושלם.

שמאניזם עברי, אורות, תורת הקבלה, חיבור לטבע, ובינגו!

אז הנה אני, תמר חנה שמאנית עבריה, נדה בעולמות הרוח, מביאה רפואה, מעבירה טקסים שמאנים, מתמחה בלהוציא לאור, ובלהוריד לעולם המעשה את הכוונות והייעוד.

לומדת, חוקרת, אוהבת.

אהבתם.ן את המאמר ?

נשמח אם תצטרפו אלינו לרשימת התפוצה, ואחת לחודש נשלח לכם.ן מאמר בנושא אסטרטגיה, ניהול והעברה בין דורית.

למה אנחנו?

הצוות שלנו מורכב מיועצים וותיקים, כולם בעלי ניסיון מגוון בניהול בכיר בארץ ובעולם.
את כל הנסיון הזה בנוסף לעבודת צוות מעולה, אנחנו רותמים לטובת ההצלחה שלך, ומלווים אותך עד לתוצאות הרצויות.
יחד איתנו אין גבול ליכולות שלך.

הייחודיות שלנו
אולי יעניין אותך גם
שמאניזם
שמאניזם נשי

בעולם בו הקצב מואץ והמציאות משתנה ללא הרף, נשים רבות מחפשות חיבור עמוק יותר, חיבור לעצמן, לאדמה, לרוח ולמקורות העתיקים של החוכמה הנשית. השמאניזם הנשי מציע מרחב של ריפוי, צמיחה והתחדשות, המשלב בתוכו מסורות עתיקות עם תודעה מתחדשת המותאמת לאתגרי התקופה.

להמשך קריאה »
מדיטציות שמאניות למתחילים
מדיטציות שמאניות למתחילים

בין שורשי העץ הקדום ולהבת האש המרצדת נמצאת הדרך אל הידיעה העמוקה – המסע השמאני שלך מתחיל כאן. שלום להולכים בדרך, בעולם של רעשים, מהירות וניתוק, הנשמה מחפשת את דרכה חזרה אל המקור. המדיטציות שלפניכם אינן רק תרגולים – הן שערים אל עבר ממדים נשכחים של תודעה, המחברים את הידע הקבלי עם החכמה השמאנית.

להמשך קריאה »
שמאניזם מדריך למתחילים
שמאניזם מדריך למתחילים

ברוכים הבאים לעולם השמאני! שמאניזם הוא מסע רוחני עמוק המשלב חיבור לטבע, לרוח ולנשמה. במדריך זה אפרט את הצעדים הראשונים המומלצים לאלו מבינכם המעוניינים להתחיל ולהיחשף לעולם הרוחני השמאני בו אני פועלת, עולם המבוסס על עקרונות השמאניזם העברי והקבלה, בשילוב עם המסורת האזורית המצרית.

להמשך קריאה »
השמניזם היהודי והקבלה
חג הפסח בראי השמאניזם היהודי והקבלה

השמאניזם היהודי, רואה בחג הפסח זמן של טרנספורמציה עמוקה, מועד בו הנשמה, כמו הטבע מתעוררים מחדש. כמו האדמה המתנערת מתרדמת החורף ומאפשרת לזרעים הטמונים בה לפרוץ ולגלות את הפוטנציאל הגלום בהם כך גם הנשמה, משתחררת מ"כבלי החורף" הפנימיים – הפחד, הכאב וההרגלים הישנים. בדיוק כמו שהאביב מביא עמו צמיחה והתחדשות, כך גם חג הפסח הינו הזדמנות נפלאה לשינוי תודעתי עמוק ולתחילתו של מסע של שחרור תודעתי וריפוי פנימי.

להמשך קריאה »
שמאניזם
שמאן פירוש

השמאניזם הנה אחת מהמסורות הרוחניות העתיקות בעולם. מקורה של הפרקטיקה השמאנית בתרבויות רבות, ביניהן עמים ילידיים בסיביר, אמריקה הדרומית והצפונית, אפריקה ועוד. אך למרות ריבוי המסורות – ישנה ליבה משותפת לכל המסורות השמאניות באשר הן: התפיסה כי העולם מחולק לממדים שונים (עולם עליון, תחתון ואמצעי), ושניתן לתקשר עם הטבע ועם ישויות באמצעות התודעה המורחבת, לצורכי ריפוי, נבואה וחיבור לעולמות שמעבר.

להמשך קריאה »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן